Overstappen

Waarom zou ik overstappen?

Wil jij flink besparen op je vaste lasten qua energie? Als nieuwe klant profiteer je vaak van welkomstacties of speciale actietarieven. Omdat 9 van de 10 energieleveranciers de overstapboete vergoeden is het bijna altijd gunstig om over te stappen. Dit kan jou namelijk een flinke besparing opleveren van gemiddeld €175 op jaarbasis. Wie wil dat nou niet? Geld besparen is één van de belangrijkste redenen om over te stappen.

Andere redenen om over te stappen zijn voor 40% milieuredenen, dus de keuze om bewust groene stroom af te nemen. Deze bewuste keuze wordt steeds belangrijker voor afnemers. In 2012 was het nog maar 13% van de mensen die om deze reden overstapte – een enorm verschil. Wilt u dit ook? Dan kunt u het vakje “Ik wil groene stroom!” aanvinken.

Bereken uw besparing

Vul de gegevens in betreft uw geschatte jaarlijkse energieverbruik, en wij vertellen u meteen hoeveel wij voor u kunnen besparen!

Waarom stappen klanten over?

Maarliefst 19% van de overstappers zijn simpelweg niet tevreden met hun huidige energieleverancier. Dit kan verschillende redenen hebben. Lange wachttijden bij de klantenservice, onduidelijke berichtgeving, flinke naheffingen op de jaarnota, onduidelijke energienota’s. Onafhankelijke Contract Checker is met verschillende energieleveranciers in gesprek om de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten.

Een belangrijk punt vanuit onze kant is een overzichtelijke energienota! Het is moeilijk om een weloverwegen keuze te maken zonder de huidige energienota te begrijpen. Daarom is het altijd handig om je energiezaken jaarlijks te laten controleren of de tarieven up to date zijn. Komt u in aanmerking voor nieuwe lagere tarieven? Laat uw energienota gelijk controleren door onze ervaren energieadviseurs.